Search
  • Bikebro

Od danes obvezna dezinfekcija trailov, gorskih koles in še več

Vlada je v ponedeljek objavila korona megazakon. Sprva smo vsi mislili, da prepoveduje vožnjo z gorskimi kolesi a se je potem izkazalo, da to ni res, hvala mtb.si, ker so si vzeli čas in podrobno prebrali zakon in ne kot mi, samo naslov na 24ur.


Kakorkoli, Hojs je na tiskovki povedal, da je rekreativna vožnja še vedno dovoljena, a seveda moramo paziti nase.

Poleg zdrave pameti ( ne pretiravati z jumpi, testirati novih ogromnih gapov ipd.), je vlada danes ponoči izdala še sveženj navodil za gorske kolesarje.


Hojs: ‘ Rekreativno kolesarjenje je dovoljeno, a pazite nase.’

Obvezno razkuževanje trailov in koles


Od danes naprej morajo vzdrževalci trailov, 2x dnevno razkužiti svoje traile v celoti, od štarta (prej skupne točke, sedaj se itak ne smemo družiti), do izteka traila.


Pravtako bodo morali poskrbeti za razkuževanje gripov, pedal in sedežev, vseh kolesarjev, ki se bodo spuščali po trailih. Na www.golovectrails.com so se že pripravili in člani ekipe bodo od 8-18:30 skrbeli za našo varnost.

V času dezinfekcije trailov, moramo biti previdnejši na trailih, da koga ne zbijemo!


Kolesarji morajo po navodilu NIJZ obvezno nositi zaščitno masko, ter plastične rokavice, ČEZ kolesarske rokavice, da se pot ne cedi po na novo razkuženih trailih.

Ampak to še ni vse.


Nič več piva po furi in preoblačenja v suho opremo


Tradicionalno pivo po furi, v trenutnih razmerah ni primerna pijača. Na pločevinkah so lahko ostanki virusa, saj ne vemo ali so se delavci v trgovinah dobro razkužili in to ni sprejemljivo.

Hojs priporoča vodko iz dezinfekticiranega kozarčka, za osvežitev po furi. Poleg tega, da je čistejše, % alkohola tudi razkužuje ustno votlino in eliminira virus. Ampak v mejah normale, se razume.


Hojs: ' Pivo raje zamenjajte za Vodko, % alkohola razkužuje in uničuje morebitne viruse.'

Preoblačenje iz potnih oblek, tudi odpade. Žal bo potrebno do doma biti oblečeni v potne obleke, saj se s preoblačenjem po nepotrebnem šprica s telesnimi tekočinami po parkiriščih.


To je zaenkrat to, če bodo kakšne spremembe pa seveda takoj javimo.

618 views

©2019 bikebro